29 Temmuz 2009 Çarşamba

Bir Futbol Taktiği Olarak "Anadolu İnsanı Duası"

Efenim malum ülke olarak biraz din tabanlı olmamızdan kelli futbolumuzda da bize özel bir taktiğimiz mevcut. Genel olarak rakam bazlı taktiklerin biraz daha dışında ve rakam obsesyonu olanlar için çok daha muhteşem olan bir taktik. Rakam bazlılar kadar varyasyonu olmasa da halihazırda 3 adet çeşitlemesi mevcut. Maç içinde değişmiyor ama maçtan maça, turnuvadan turnuvaya değişebilen çeşitlemeler bunlar. -Teknik direktörüne görede değişebiliyor-

- Dua
- Anadolu İnsanının Duası
- 70 milyonun Duası

Ülke topraklarında takımlarımızın avrupa macerası başladığından bu yana özellikle 60 lı yıllar sonrası iyice yerleşen "Arkadaki Dua" bazlı taktik varyasyonları bir dünya 3. lüğü ve birde avrupa şampiyonası yarı finali getirdiğinden beri ise temel taktik olma yolunda hızla ilerliyor.

Son olarak halihazırda izlemekte olduğum ve şu an itibarı ile 5. golü yiyen -bir frutosu durduramadık, Allah'tan sonradan girdi- Sivas Spor tarafından sahada uygulanmakta.

Taktik düzenin başarısını artık ne belirliyor ise kadrodan kadroya değişkenlik göstermekle beraber eğer kadro iyi değilse kesif bir başarısızlığı beraberinde getirmekte. Ama ne hikmetse kadronuz iyi ise başarıya ulaşması daha kolay oluyor.

Her işe Allah kitap diye giden bunca futbol insanını futbol dışında neden camilerde göremiyoruz orası bambaşka bir konu. Yani bizim bildiğimiz dinin futbol stadına özel bir ritüeli, ibadeti mevcut değil iken futboldan dahi din bazlı nema çıkarma girişimi nedir? -Bir fâkihten toplum eleştirisi, yazar burda ciddileşti ve kızdı-

Hayır müslümansındır, Allah'ın emridir inşallah dersin, maşallah dersin -güzeldir, doğrusudur zaten- de bir futbol maçına dua ile gitme gereksinimi nedir mubarek? Bunu ne diye dile getirirsin senin işindir dua edersinde seninle beraber oturup bu işe dua edenler mi mevcut? Yok bu kadar insan dua ediyorsunuz da imansız mısınız da bu "gavur etiketli" elin ecnebileri bizi 5liyor habire. Maç öncesi dua ağızıyla açtığın ağzın maç sonrası neden tecrübe gibi bir değere dönüşebiliyor.

Veya ne bileyim aklın başa gelmesi ve reel hayata dönüş için birinin size 5 mi atması gerekiyor? Şu aklınızı 5 yemeden evvel çalıştırsanız da en azından beş yemesek?! Oturup burda imanlarımızı sorgulamasak?

Neyse ben bişi' demiyorum Allah sizi bildiği gibi yapsın. -Yazar dayanamaz ve beddua eder-

Resme takılanlar için açıklama; muhtemel 2010-2011 SivasSpor intertoto kupası yabancı oyuncuları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder