6 Eylül 2009 Pazar

Türk Pasaportu


Belki biraz geç oldu lakin son dönemi kapsayan bir el çekme konusudur başlığımız. Son dönemde Arda'nın ağzından yine benzer açıklamalar dökülünce konu hakkında bir iki satır yazayım dedim.

Bundan 4-5 sene evvelinde yanında çalıştığım bir yahudi iş adamı -Allah rahmet eylesin- türkler için "masturbasyonu çok severler" demiş idi. Onun devlet bazlı bahsettiği bu el çekme olayı ülkenin her karış toprağında ve her alanında gerçekleştiği için hak vermemek elde değil.

Efenim ülkede el çekmeyi cinsel anlamda anlayanlar olsada mesele kişinin kendini tatmin etmesi olayıdır. Bu ise her alanda gerçekleşebilmektedir. Futboldaki yansıması ise bundan hiçde farklı değil.

Çıkan her yeni topçuyu maradona ilan edip gerçek dünyaya salınca Stoke City'e düşünce bu şok haliyle onarılmaz arazlar doğurabiliyor. Ülkenin gurur kaynağı kabul edilen topçuları ikinci sınıf takınmlarda dahi ilk 11 oyuncusu olamayınca bu arızanın giderilmesi için en kolay yol olan el çekme tercih ediliyor. Benzer sıkıntıyı Arda'ında yaşadığı açık. Bu kadar pompalanan genç bir oyuncu kendisine Manu'dan barcelonadan teklif gelmeyip kıytırık avrupa takımlarından teklif gelince "Lan!? yoksa ben o kadar da iyi değil miyim?" diye sormak yerine "türk pasaportum var" veya vakt-i zamanında Rüştü abisinin kullandığı "Müslüman olduğum için" resimlerini önüne koyuyor ve başlıyor el çekmeye. -Kaderin cilvesi müslüman oynatmayan! Reijkard müslüman bir ülkede:), Rüştü ne hissediyor acaba?-

Pek tabii Arda'nında, Rüştü'nün de ve yükselemeyeceğini anladığı gibi türkiye yolunu tutan nihat'ında ve bunlara aynı resimle el çektiren basınında söyledikleri yanlış -yalan demeyelim- olmaktan öte gidemiyor.

Arsenal Arshavin'e o paraları sayarken aklının ucundan bile ardayı geçirmiyor veya 4de 1i fiyatına tuncayı düşünmüyor. Mesele pasaport meselesi elbette değil. Mesele yeterlilik meselesi. Kendi ülkesinde hiç bir kritere dayanmayan bir kitlenin gazı ile şişen balon edirne ötesinden gelen şeker kristali ile patlayabiliyor.

Çünkü bu ülkede basın Anelka mı Nobre mi diye sorabiliyor? Bu ülkenin kodaman yazarları konfederasyon kupası milli oyuncusu diye 50 ye yakın forma giyen bir oyuncuyu küçümseyebiliyor veya kariyerinde sadece bir uefa kupası bulunan kendi teknik direktörünü yere göğe koyamazken ŞL şampiyonluğu bulunan hoca için kasap, manav geyiği yapabiliyor.

Sıkıntı ülkenin genel kritersizlik sıkıntısı. Bu ülkede uluslararası standartlar geçerli değildir. Daha bu akşam ki maçta ülkenin kalantor yorumcularından -Blok Ömer- Arda golü atınca "bak aslanıma her bi' şeyi yaptı bir de arka direkten golünü attı" diyerek golde armut toplayan kaleciyi es geçerken kendi yediği goller için rakip oyuncudan bahsetmeyip "basit goller yiyoruz" diye geçiştirmektedir.

Bu ortamda büyüyen çocukta annesinin aslanı iken aslında kedi olduğunu farkettiği an el çekmeye yönelmektedir. Gerçeklerle yüzleşmek zordur, acıdır, can sıkıcıdır, ego zedeleyicidir. Oysa el çekerseniz her akşam Kylie -minogue olanı- üzerine boşalabilirsiniz. Haliyle kolay gelsin koçlara!



el çekme : Argoda masturbasyon

1 yorum:

  1. siktir git sibop senin azin masturubasyon olmus ibne yaptigin yoruma bak

    YanıtlaSil